הפתרון הטכנולוגי שיאפשר לכיסאות גלגלים לעבור מכשולים

שלושה סטודנטים בוגרי ביה"ס להנדסה מכנית פיתחו מנגנון שמאפשר למשתמשים להתגבר על מכשולי גובה ללא עזרה חיצונית ובעלות סבירה

שלושה סטודנטים בוגרי בית הספר להנדסה מכנית – תם גורי, עופרי כהן וגלעד יום טוב – פיתחו מנגנון חדשני שמאפשר למשתמשי כיסאות גלגלים להתגבר על מכשולי גובה, כמו מדרגות ומדרכות, ללא צורך בעזרה חיצונית. הפתרון שפיתחו הוא מודולרי וניתן לחיבור למגוון רחב של כיסאות גלגלים, תוך שמירה על נוחות השימוש והתקנה פשוטה. המנגנון, שפותח במסגרת פרויקט הגמר שלהם, נועד להציע פתרון זמין ונגיש במחיר סביר, במיוחד לאור הצורך ההולך וגובר בעזרי התניידות בעקבות המלחמה, שהובילה לעלייה משמעותית במספר הפצועים עם מוגבלות בניידות.

 

הסטודנטים עבדו על הפיתוח כחלק מפרויקט הגמר שלהם בבית הספר להנדסה מכנית, תחת אחריותו האקדמית של פרופ' יורם רייך, בניהולו של דני ברקו, ובהנחייתו של רוני שפיר שהעלה את הצעת הפרויקט וליווה את התהליך.

לאורך השנה עבדו הסטודנטים במעבדת הפרויקטים של בית הספר, שם תכננו, בנו ובדקו מדגים (אבטיפוס) של המנגנון כדי לוודא שהוא נותן מענה יעיל ובטוח למשתמשים.

 

 

בנוסף לעבודה על הפרויקט ההנדסי, השלושה השתתפו בקורסים ייחודיים שמעניקים כלים משמעותיים לפיתוח מוצרים ויזמות טכנולוגית. בקורס "תכן הנדסי: מבוא ושיטות" של פרופ' יורם רייך, הם למדו גישות ושיטות מתקדמות לפיתוח פתרונות הנדסיים, ובקורס "מפרויקט לסטארטאפ" בהובלתו של יאיר סאקוב ממרכז היזמות של האוניברסיטה, הם רכשו ידע מעשי על תהליך הפיכת רעיון טכנולוגי למיזם עסקי, כולל בניית תכנית עסקית בליווי המנטור יוסי עמוסי.

 

השתתפות בפרויקטים מסוג זה ממחישה את היתרונות הייחודיים של הלימודים בפקולטה להנדסה – שילוב בין ידע אקדמי מעמיק, ניסיון מעשי והתנסות ביזמות טכנולוגית, כלים חיוניים להשתלבות בעולם ההייטק והתעשייה.

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>